Witam,
mam pewną wątpliwość odnośnie klimatyzacji. Kupiłem nowe auto w 2009. Po 2 latach skończył się czynnik chłodzący w klimie. Za 2 tygodnie jadę do przeglądu i pewnie go uzupełnią.
Jednak zastanawiam się, czy klima nie powinna podziałać 4-5 lat, a nie max 2 lata? Z tego co czytałem w googlach to klima powinno nabijać się właśnie co 4-5 lat lub więcej.
Strona 1 z 1
yaris 2009 - wyczerpany czynnik chłodzący w klimie? Czy ten czynnik nie powinno się wymieniać po 4-5 latach? A nie 2?
Napisano 17 06 2011 - 08:54
Użytkownik krzysztofem dnia 17 06 2011 - 07:20 napisał
Witam,mam pewną wątpliwość odnośnie klimatyzacji. Kupiłem nowe auto w 2009. Po 2 latach skończył się czynnik chłodzący w klimie. Za 2 tygodnie jadę do przeglądu i pewnie go uzupełnią.
Jednak zastanawiam się, czy klima nie powinna podziałać 4-5 lat, a nie max 2 lata? Z tego co czytałem w googlach to klima powinno nabijać się właśnie co 4-5 lat lub więcej.
Na początku sierpnia minie 5 lat jak jeżdżę z klimą "nie ruszaną". Odgrzybiałem ją dwa razy, ale ZAWSZE wyłączam i przewietrzam wentylatorem(4-ty bieg) na jakiś kilometr przed końcem jazdy. Nie ma żadnych "zapachów"!!
Napisano 09 01 2012 - 10:01
w moim przypadku problemy z klimatyzacją wiązały się z osuszaczem. dopiero na wizycie u mechanika się to okazało, zakupiłem taki osuszacz klimatyzacji i objawy ustąpiły...
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc