Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków: po odbiorze Yarisa II - Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków

Skocz do zawartości

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

po odbiorze Yarisa II wrażenia z jazdy

#1 Guest_pino_*

• Grupa: Goście

Napisano 28 02 2006 - 16:19

No i od kilku dni mamy w rodzinie nowego malucha Toyoty.
Wrażenia z odbioru i pierwszych jazd Yarisem II SOL 1,3.

Sam odbiór autka okazał się bardzo sprawny i odbył się w bardzo miłej atmosferze. Wszystko zgodnie z wynegocjowanymi dodatkami oraz z profesjonalnym przyspieszonym kursem obsługi zabezpieczeń.

Pierwsze wrażenie z jazdy całkiem pozytywne. Silnik w miarę dynamiczny, zawieszenie optymalne no i wnętrze, jak na tak mały samochodzik jest dość przestronne.
Przez 2 tygodnie - dość sporadycznej – eksploatacji zauważyłem dwie wady jedną małą – dość głośna praca silnika – i drugą znacznie większą – przełącznik do zmiany trybu wyświetlacza komputera pokładowego poza zasięgiem ręki. Nie jest to wygodne rozwiązanie szczególnie dla nowego użytkownika, który co chwilę chciałby widzieć inne parametry i za każdym razem musi się wyciągać przez pół samochodu.

Pzdr:)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pino Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Użytkownicy

Napisano 28 02 2006 - 17:09

Użytkownik pino dnia Feb 28 2006, 05:19 PM napisał

No i od kilku dni mamy w rodzinie nowego malucha Toyoty.
Wrażenia z odbioru i pierwszych jazd Yarisem II SOL 1,3.

Sam odbiór autka okazał się bardzo sprawny i odbył się w bardzo miłej atmosferze.  Wszystko zgodnie z wynegocjowanymi dodatkami oraz z profesjonalnym przyspieszonym kursem obsługi zabezpieczeń.

Pierwsze wrażenie z jazdy całkiem pozytywne. Silnik w miarę dynamiczny, zawieszenie optymalne no i wnętrze, jak na tak mały samochodzik jest dość przestronne.
Przez 2 tygodnie - dość sporadycznej – eksploatacji zauważyłem dwie wady jedną małą – dość głośna praca silnika – i drugą znacznie większą – przełącznik do zmiany trybu wyświetlacza komputera pokładowego poza zasięgiem ręki.  Nie jest to wygodne rozwiązanie szczególnie dla nowego użytkownika, który co chwilę chciałby widzieć inne parametry i za każdym razem musi się wyciągać przez pół samochodu. 

Pzdr:)
Wyświetl post

log on:)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   xtreme100 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderatorzy

Napisano 28 02 2006 - 19:55

oooo swieteni ze ejstes jzu posidazcem YII ....

jaki masz kolor ?
jaki miałse termin odbioru auta na umowie ???

czekamy na dalsze relacje....

oraz

FOTKI :D
Dołączona grafikaDołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   leszek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 28 02 2006 - 20:50

wow, gratulacje.
dolaczam sie do pytan kolegi powyzej, prosimy o wiecej szczegolow na temat nowego autka.

a ze swojej strony ciekawi mnie jak to jest z ta glosnoscia?
jest glosny w ogole czy tylko przy duzych predkosciach?

co do przycisku komputera to jest to mankament, wsrod tych wszystkich funkcjonalnych udogodnien jakie oferuje yarek to taka drobna skaza. to chyba musieli zrobic specjalnie, bo watpie zeby nikt tego nie zauwazyl w fazie projektow i prototypow.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   manticore Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 28 02 2006 - 20:53

gratulacje!!!
ja rowniez poprosze o szczegoly i fotki - im wiecej tym lepiej :D
gdzie tym razem umiejscowili przelacznik trybow wyswietlacza komputera? w starym yarku nie bylo tak zle - w okolicach radia...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   leszek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 28 02 2006 - 21:35

Użytkownik manticore dnia Feb 28 2006, 08:53 PM napisał

gdzie tym razem umiejscowili przelacznik trybow wyswietlacza komputera? w starym yarku nie bylo tak zle - w okolicach radia...
Wyświetl post

po prawej skrajnej stronie srodkowego wyswietlacza, zeby dosiegnac trzeba oderwac plecy od oparcia i mocno sie pochylic.
w czasie jazdy moze byc niebezpieczne.

no chyba ze pasazer z przodu bedzie robil za zdalne sterowanie :D
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Marta Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 28 02 2006 - 23:32

Gratulacje!!!

Chętnie zobaczę zdjęcia pierwszego Yariska II na forum :D

Pozdrawiam
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcinn Ikona

• Toyota Styler
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 07:31

Gratulax :D
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pino Ikona

• Newbie
  • Pip

Napisano 01 03 2006 - 11:13

tuz przed wyjazdem z salonu...

Co do głośności silnika, to być może zwróciłem na to uwagę, bo na co dzień jeżdżę ciut większym autem z większa możliwością wygłuszenia. Podobno Yaris II jest jednym z lepiej wygłuszonych aut w swojej klasie.
Co do przełącznika trybów wyświetlacza, to poszli na łatwiznę. W innych autach jest on zlokalizowany najczęściej w przełączniku kierunkowskazów, dzięki czemu kierowca nie musi odrywać rąk od kierownicy.
Ale poza tym autko super.

No i jeszcze o audio..

Jak na fabryczne radio nie jest źle, a właściwie znacznie przekroczyło moje oczekiwania. Zwykle radia zabudowywane przez producentów ładnie komponują się w deskę rozdzielczą ale technicznie są mierne. A tu niespodzianka – barwa jak najbardziej do przyjęcia, wzmocnienie wystarczające no i 6 głośników rozsądnej jakości. No ale w mojej naturze jest znalezienie choć jednej wady i udało się!. Niby radio odtwarza płyty CD-R i RW włącznie z MP3, to ma niestety problemy z czytaniem niektórych płyt – najczęściej kopii płyt, których oczywiście oryginały mam w domu i zupełnie legalnie mogę zrobić jedną kopię:D. Być może moja nagrywarka ma już wypalony laser, może radio yarisa ma za słaby czytnik... choć w moim osobistym autku gdzie radio mam niefabryczne nie mam takich problemów.

pzdr

Załączone pliki

• Załączony plik  1.jpg (390,21 KB)
    Ilość pobrań: 222
  • Załączony plik  2.jpg (41,44 KB)
    Ilość pobrań: 244
  • Załączony plik  3.jpg (58,97 KB)
    Ilość pobrań: 203

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   manticore Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 11:53

ale cudoooooo :)
wielkie dzieki za fotki :D
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ZicZac Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 14:40

wow wypasiony Yaris :D
gratki :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcinn Ikona

• Toyota Styler
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 16:51

Użytkownik pino dnia Mar 1 2006, 12:28 PM napisał

Niby radio odtwarza płyty CD-R i RW włącznie z MP3...
Wyświetl post

U mnie w Corollce czyta tylko CD-R i RW. O MP-trójce można zapomnieć :D
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   leszek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 20:35

ladny wozik, troche za czarny jak dla mnie, ale to juz kwestia indywidualna.

jesli chodzi o sprzet slonecznego yarka to po krotkich testach u dealera moge powiedziec ze jest w porzadku, ale ja od systemow samochodowych nie oczekuje prawdziwej jakosci brzmienia, bo to niemozliwe. na testach odtwarzacz czytal bez zajakniecia plytki cdrw i tloczone cd-audio. nie sprawdzalem klasycznych cdrow, ale mam nadzieje ze problemy wystepuja tylko z bardzo niskiej jakosci nosnikami.

a powiedz, czy auto bylo w wyznaczonym w umowie terminie czy tez mialy miejsce jakies opoznienia?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Marta Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 21:31

Super Yarisek, gratulacje!

A propos płytek, to będąc w salonie specjalnie wzięłam płytę, którą wypaliłam w domu, żeby sprawdzić, czy cd-audio chodzi i wszystko było ok.

Ciekawi mnie, czy wszyscy mają taką samą datę odbioru autka. Ja mam do 10 kwietnia, wiem, że parę innych osób też. Jednak niektórzy już odbierają swoje Cacka. Mam nadzieję, że już niedługo i ja wrzucę jakieś fotki mojego Marzenia :D

Ps. Sama zastanawiałam się nad czarnym kolorkiem Yariska, ostatecznie wybrałam księżycowe srebro, ale widzę, że czarny też wygląda super. Miłej jazdy życzę :)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   xtreme100 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 03 2006 - 22:04

Ale mi narobiłes smaka :D

Super wyglad taki czysciutki :)

Widze ze nei tylko ja wpadłe mna pomysł testoawnia roznych cdromow :)

Co do terminu odboru Marto podejrzewam ze Pino ma juz fure dlatego ze jsego jest "na stanie" bo chłopak zaszalał i ma SOL :)

chyab ze sie myle ?

:) ====>40<==== :)
Dołączona grafikaDołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pino Ikona

• Newbie
  • Pip

Napisano 02 03 2006 - 13:33

Użytkownik leszek dnia Mar 1 2006, 09:35 PM napisał

a powiedz, czy auto bylo w wyznaczonym w umowie terminie czy tez mialy miejsce jakies opoznienia?
Wyświetl post

Jak najbardziej w terminie. Jak zapewne wiecie w umowie jest zwykle przedział od 10go do 10go czyli mają miesiąc tolerancji:). W naszym przypadku auto było 13go czyli 3 dni po najkrótszym ustalonym terminie, a 27 przed najdłuższym. Auto oczywiście jeszcze trzeba było uzbroić w dodatki no i znaleźć czas na odbiór.
No ale to nie znaczy ze krótko czekaliśmy na auto:(. Zostało ono zamówione jakieś 3 miesiące wcześniej, jeszcze przed premierą – jak stały pod plandekami na zapleczach salonów.

Użytkownik Marta dnia Mar 1 2006, 10:31 PM napisał

Ps. Sama zastanawiałam się nad czarnym kolorkiem Yariska, ostatecznie wybrałam księżycowe srebro, ale widzę, że czarny też wygląda super. Miłej jazdy życzę :D
Wyświetl post

Gdybym ja decydował o kolorze też wziąłbym srebrnego. Czarny dobrze wygląda jak jest czysty - no cóż kobiety... Ja mam srebrne autko i myje "2 razy" do roku a prawie nie widać brudu:)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Marta Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 03 2006 - 21:50

Cóż, kto będzie miał SOL, temu można lekko pozazdrościć, chociaż mi w mojej przyszłej Terrze nie brajkuje niczego. No, może poza elektrycznymi szybami, zawsze to jakieś udogodnienie.
Kolor księżycowe srebro wybrałam m.in dlatego, że właśnie nie widać będzie na nim byle kurzu czy lekkiego błota. Chociaż czarny wygląda wg mnie bardziej agresywnie i sportowo :D
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Nord86 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 09 03 2006 - 14:37

Wyposażenie SOL i PRESTIGE to same bajerki :) Choć uważam, że cena prawie 70 tys. w wersji PRESIGE i z silnikiem diesla jest lekko przesadzona. Za tą cene mamy już Rollexa a nawet [popadając w skrajności] Avensisa w podstawowej wersji [hehe :D]. W każdym bądź razie z tej rodzinki wole Rollexa :)
PS. Może mi ktoś udzielić więcej informacji na temat Rollexa G6? Chyba takiego właśnie będę szukał :)
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcinn Ikona

• Toyota Styler
  • PipPipPip

Napisano 09 03 2006 - 17:02

Użytkownik Nord86 dnia Mar 9 2006, 03:37 PM napisał

Może mi ktoś udzielić więcej informacji na temat Rollexa G6? Chyba takiego właśnie będę szukał :D
Wyświetl post

Posiadał dwie jednostki napędowe: 1.3 i 1.6 z 6-ścio biegową przekładnią manualną. Osiągi, wiadoma sprawa. Nie ma to jak 1.6 :) Produkowany był do 2001r. Najładniejszy z okrągłymi oczkami (1997-1999) :)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Nord86 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 09 03 2006 - 18:11

Użytkownik Marcinn dnia Mar 9 2006, 06:02 PM napisał

Najładniejszy z okrągłymi oczkami (1997-1999) :D
Wyświetl post

Dokładnie :) Z 2001 to nie jest źle - w miare młode auto :) ale z 97r. to już chyba za dużo...
0

Udostępnij ten temat:

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »