|
|
![]() ![]() |
Nov 28 2005, 08:43 PM
|
|
![]() Toyota Styler ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1.149 Dołączył: 30-October 05 Skąd: BI..... Użytkownik nr: 8 |
Dziś w Motorze przeprowadzony został test trzech samochodów:
- Toyota Aygo - Kia Picanto - Pancerwagen Fox Jak myślicie, które z nich wygrało? Oczywiście była to Toyka!!! Aygo, można powiedzieć, że pobiło na łeb na szyję swoich konkurentów pod względem: - komfortu i ergonomii - napędu - właściwości jezdnych - bezpieczeństwa Przegrała zaś w dziedzinie przestronności i wnętrza Punktacja ogólna 1- Aygo 509 2- Picanto 488 3- Fox 480 Myślę, że to będzie miało znaczenie na sukces rynkowy nowej Toyoty A jakie jest Wasze zdanie Aygomaniacy? -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 29 2005, 09:00 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 925 Dołączył: 20-November 05 Użytkownik nr: 10 |
Pierwsze co dzsi rano zrobiłem po otwarciu oczu i porannej toalecie to wizyta w kiosku ruchu w celu nabycia MOTORu
Uwaznei przeczytałem i podkreslałem co sie im nie podoba w naszym kochanym autku mianowici : - Plastiki nie sa dobrej jakosci, szczgólnie ten biały nasrodowej konsoli - 3 drzwiowa wersja jest zdecydowanie mało praktyczna - Aygo jest najmniejsze i z tyłu jest najciasniej - mikroskopijny bagażnik Munusów wychaczyłem ążlub TYLKO 4 sztuki zato PLUSÓW było zdecydowanie wiecej. Mysle ze do sukcesu rynkowego w Polsce powina sie przycznic : + duze bezpieczenstwo + mały promien skretu + twarde i sprężyste zawieszenie + najmocniejszy silnik No i duzo jeszcze innych -------------------- |
|
|
|
| Guest_Guest_* |
Nov 29 2005, 11:12 PM
|
|
Goście |
Dla mnie to duzy plus ze Aygo jest male, bo jest idealne w miescie, z drugiej strony przy tak malej masie dosc konkretny silniczek daje kopa i jest idealny w trasie. I ogolnie kiedy trzeba przyspieszyc to nie ma problemu
|
|
|
|
| Guest_jagódka_* |
Nov 29 2005, 11:13 PM
|
|
Goście |
po raz kolejny sie nie podpisalam:)
|
|
|
|
Nov 29 2005, 11:27 PM
|
|
![]() Toyota Styler ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1.149 Dołączył: 30-October 05 Skąd: BI..... Użytkownik nr: 8 |
QUOTE(Guest @ Nov 29 2005, 11:12 PM) nie podoba mi sie taki dlugi, wole obslugiwac krotsze [right][snapback]79[/snapback][/right] No tak -------------------- ![]() |
|
|
|
| Guest_jagódka_* |
Nov 30 2005, 12:41 AM
|
|
Goście |
Jesli chodzi o skrzynie w Aygo tez moglabym miec pewne watpliwosci, nie chodzi najlepiej, wiec i rozmiar i plynnosc nie jest z tych wymarzonych
|
|
|
|
Nov 30 2005, 08:46 AM
|
|
QUOTE(jagódka @ Nov 30 2005, 12:41 AM) Jesli chodzi o skrzynie w Aygo tez moglabym miec pewne watpliwosci, nie chodzi najlepiej, wiec i rozmiar i plynnosc nie jest z tych wymarzonych [right][snapback]82[/snapback][/right] OK! Tylko powiedz mi jeszcze, o której skrzyni mówisz? Jeśli chodzi o MMT to tak, do najlepszych nie należy, jeśli mowa o manualu, to proponuję się przejechać np. bliźniaczą Cytryną. Druga sprawa to fakt, że dżapońce mogliby się bardziej postarać w dopracowaniu Aygo ale widać chodziło im o maxymalne obniżenie kosztów produkcji -------------------- ![]() |
|
|
|
| Guest_jagódka_* |
Nov 30 2005, 05:40 PM
|
|
Goście |
Mam na mysli skrzynie manualna. O tak Cytryna tez jechalam, w porownaniu z nia, skrzynia w Aygo pieknie chodzi:) Zgadzam sie, obnizyli koszty produkcji dzieki czemu samochod jest tanszy a nadal jest to Toyota;) Jakby wykanczali go tak jak reszte Toyot kosztowalby pewnie znacznie drozej. Ale jesli chodzi o bezpieczenstwo dorownuje wyposazeniem innym modelom.
|
|
|
|
Nov 30 2005, 05:59 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 925 Dołączył: 20-November 05 Użytkownik nr: 10 |
Podczas rezerwacji bardzo sie zmartwiłem poniewaz dowiedziałem sie iz nie ma 3 kolorów w podstawowej wersji tylko CZERWONY
osobiscie boje si troche tego koloru poniewaz nigdy do tej pory w domu nie bylo takiego koloru;/ Liczyłem ze dopłace 1.300 i wezme sobie inny a tu pupa -------------------- |
|
|
|
| Guest_jagódka_* |
Nov 30 2005, 06:25 PM
|
|
Goście |
Skad w ogole jestes?
|
|
|
|
Nov 30 2005, 06:41 PM
|
|
Jestem z Katowic!
A Ty ? W jakim salonie Ci tak powiedziano? -------------------- |
|
|
|
Nov 30 2005, 07:00 PM
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 30 2005, 07:11 PM
|
|
Wybacz offtopa ;p
ale czyżbysmy doszukali sie jakiego wałka ? faktycznie http://www.myaygo.pl/toyota_aygo_terra_luna_solo1.php pod tym adresem japisane jest ze dostepne sa 3 kolory ;/ -------------------- |
|
|
|
Nov 30 2005, 07:32 PM
|
|
Xtreme100 zadzwoń do kilku ASO i dowiedz się jak to jest z tymi kolorami??? Ja nie mam pojęcia
-------------------- ![]() |
|
|
|
| Guest_jagódka_* |
Nov 30 2005, 08:13 PM
|
|
Goście |
Z Warszawy!
Najpierw powiedziano mi w jednym z warszawskich salonow ze Aygo w podstawowej jest tylko czerwona, ale potem sie poprawiali ze jak chce dostac samochod jeszcze w tym roku 2005 to moge tylko czerwien bo takie tylko zostaly a reszta kolorow jest juz wykupiona, wiec nie wiem..trudno mi mowic bo zamowilam inna wersje i to na rok 2006, moze na 2006 podstawowa wersja jest bez problemu dostepna we wszystkich kolorach, choc watpie bo.. http://www.aygo.pl/index.html na tej stronce w KONFIGURATORZE jest tylko czerwien dla podstawowej do wyboru. Chetnie bym weszla na topic o kolorach ale nie dziala u mnie, poprostu sie nie otwiera, mam status strony "Gotowe" i same białe tło, niech ktos na to cos poradzi! |
|
|
|
Nov 30 2005, 08:24 PM
|
|
QUOTE(jagódka @ Nov 30 2005, 08:13 PM) Chetnie bym weszla na topic o kolorach ale nie dziala u mnie, poprostu sie nie otwiera, mam status strony "Gotowe" i same białe tło, niech ktos na to cos poradzi! [right][snapback]93[/snapback][/right] MODY DO ROBOTY -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 30 2005, 08:28 PM
|
|
Rozumiem juz poczyniłem kroki w tej sprawei
Propnuj Ci zarejstruj sie a potem wyslim PW do ADMINA -------------------- |
|
|
|
Nov 30 2005, 08:40 PM
|
|
QUOTE(xtreme100 @ Nov 30 2005, 08:28 PM) Rozumiem juz poczyniłem kroki w tej sprawei Propnuj Ci zarejstruj sie a potem wyslim PW do ADMINA [right][snapback]96[/snapback][/right] O ile któryś z nich tu wogóle zagląda -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 30 2005, 08:40 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 187 Dołączył: 30-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 11 |
Zarejestrowałam się wkoncu
|
|
|
|
Jan 19 2006, 10:16 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 822 Dołączył: 3-January 06 Skąd: Sosnowiec Użytkownik nr: 22 |
QUOTE(Marcinn @ Nov 30 2005, 08:46 AM) OK! Tylko powiedz mi jeszcze, o której skrzyni mówisz? Jeśli chodzi o MMT to tak, do najlepszych nie należy, jeśli mowa o manualu, to proponuję się przejechać np. bliźniaczą Cytryną. Druga sprawa to fakt, że dżapońce mogliby się bardziej postarać w dopracowaniu Aygo ale widać chodziło im o maxymalne obniżenie kosztów produkcji [right][snapback]84[/snapback][/right] Ja bym prosił o rozwinięcie tego wątku. Poważnie sie zastanawiam nad kupnem Aygo ze skrzynią MMT. Napiszcie coś Marcin mówiłeś ( pisałeś ) że jeździłeś takim. Napisz więcej na ten temat. Ile trubów pracy, jak działa sekwencyjna zmian, czy da się hamować silnikiem. Hmmm a sprzęgło jest? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.09.2010 - 22:55 |