|
|
![]() ![]() |
Jul 31 2010, 05:10 PM
|
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 14 Dołączył: 16-April 07 Skąd: Kraków - Ustrzyk Dln. Użytkownik nr: 698 |
Witam,
Wymieniałem szczeki hamulcowe i reczny przestał chwytać. Trzeba to naregulowac przy szczekach czy jest opcja przy dźwigni hamulca? Dzieki i pozdrawiam z Bieszczadów;) -------------------- Yaris I, 1.0, 2001r., 120kkm
|
|
|
|
Jul 31 2010, 06:59 PM
|
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 24 Dołączył: 29-March 08 Skąd: Rzeszów Użytkownik nr: 1.122 |
Witam, Wymieniałem szczeki hamulcowe i reczny przestał chwytać. Trzeba to naregulowac przy szczekach czy jest opcja przy dźwigni hamulca? Dzieki i pozdrawiam z Bieszczadów;) Trzeba zdjąć plastik z tunelu, śruby do regulacji i równoważenia są przy dźwigni. Ale jeśli nowe szczęki były w miarę zgodne z oryginałem, to radziłbym sprawdzić montaż jeszcze raz - czy linka od ręcznego dobrze zaczepiona w obu kołach i czy napinacz szczęk się dobrze wyregulował. Jeśli wszystko w kołach OK to wtedy kręcić regulacją w kabinie. Konstrukcja cięgien od ręcznego jest taka, że usterka w jednym kole znacząco osłabia hamowanie ręcznym lub nawet pozbawia ręcznego w drugim. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.09.2010 - 0:20 |