Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków: fotele przednie w 3d - Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków

Skocz do zawartości

fotele przednie w 3d mechanizm przesuwu fotela

#1 Guest_MarekP_*

• Grupa: Goście

Napisano 09 08 2010 - 00:28

Witam wszystkich,
Mam pytanie do posiadaczy modelu 3d. Po wpuszczeniu pasazera na tylne siedzenie fotele jada zupelnie do tylu. Jestem przekonany, ze w "mlodosci" zatrzymywaly sie w pozycji "roboczej" i nie trzeba bylo ich za kazdym razem regulowac. Gdzie moge znalezc miarodajna informacje ktora bylaby argumentem dla serwisu? Na 2 dotychczasowych przegladach nie zdolalem przekonas serwisu, a nie ma jak sprawdzic bo brak nowego autka 3d. Nie chcialbym przegapic ostatniej szansy trzeciego serwisu gwarancyjnego.
Pozdrowienia
MarekP
0

#2 Guest_Gość_*

Napisano 09 08 2010 - 06:49

u mnie w 3D jest tak samo, pozostaje tylko sprawdzić na nowym, może coś instrukcja o tym mówi ? ile masz przejechane km ? i czy również u Ciebie
oparcie fotela kierowcy również się kiwa ?
0

#3 Guest_MarekP_*

Napisano 12 08 2010 - 00:52

Witam ponownie,
Mamy kolo 30tys, 2.5 roku. W serwisie tez chcieli sprawdzic na nowym i czekam juz 2 lata........jakos wersji 3d nie widac.
Co do oparcia to nie czulem, jedynie opisywany juz wczesniej na tym forum problem zatrzaskow pozycji.
Wyglada jak by rama siedzenia byla przekoszona, bo nie zaskakuja oba jednoczesnie. ale wystarczy sie ruszyc na siedzeniu i drugi zatrzask lapie.

Pozdrowienia

MarekP
0

#4 Guest_Guest_Marek_*_*

Napisano 12 08 2010 - 11:03

Nie miałem do czynienia z 3D. To w ogóle rzadki model w naszym kraju, może 3 razy taki widziałem na ulicy.

Bardzo możliwe, że te fotele nie mają "pamięci" ustawienia. Wiele aut nie ma, np. w audi Q7 tylne fotele też nie mają. Za każdym razem po wpuszczeniu kogoś do trzeciego rzędu foteli musisz je ustawiać na nowo :lol:
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sesar Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Użytkownicy

Napisano 09 09 2010 - 15:52

Witam.
Siedzenie kierowcy posiada pamięć pozycji, natomiast pasażera już nie. Ogólnie rzecz biorąc nigdy więcej auta 3d. Fotele przednie zacinały mi się - wymienili siedziska, fotel kierowcy nie blokował się równocześnie w obu suwnicach - wymienili drugi raz. Teraz autko skończyło 3 lata ma 65 tys km i fotele znowu nie blokują się w obu prowadnicach i mam wrażenie jakby lekko się kiwały. Na marginesie dodam,że są chole*nie niewygodne. Samo auto świetnie się prowadzi, mało pali i jest bezawaryjne,ale fotele,to totalna porażka.
0

Udostępnij ten temat:

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych