Strona 1 z 1
WSKAŹNIK POZIOMU PALIWA czy to telefon?
Napisano 26 09 2006 - 08:37
Dla mnie ten wskaźnik to też czary.
Pierwsza kreska - przejeżdzam na niej od 100-140 km
Druga kreska - 70-80
Trzecia - 60-70
Czwarta - 60-70
Piąta - 70-110
Szósta - jadę zatankować (najcześciej robię jeszcze ze 20 km)
I chyba jak aktualny bak dobije mi do końca, znów podjadę do serwisu sprawdzić ten wskaźnik i samo spalanie.
Pierwsza kreska - przejeżdzam na niej od 100-140 km
Druga kreska - 70-80
Trzecia - 60-70
Czwarta - 60-70
Piąta - 70-110
Szósta - jadę zatankować (najcześciej robię jeszcze ze 20 km)
I chyba jak aktualny bak dobije mi do końca, znów podjadę do serwisu sprawdzić ten wskaźnik i samo spalanie.
Napisano 21 11 2006 - 14:13
wskaźnik paliwa to jest masakra! zapaliła mi sie ostatnio rezerwa, przejechałem na "mrugającym" 39km i auto zdechło! brak paliwa o 1 w nocy między białka tatrzańska a nowym targiem... lipa po całości! teraz jak tylko zapali sie rezerwa wale na pierwszą napotkaną stację!
Napisano 21 11 2006 - 21:20
w yarku wychodzi troche inaczej, bo jak zaczyna migac ostatnia kreska to wiem ze w baku zostalo jeszcze ok. 7 litrow paliwa. to calkiem sporo.
raz przejechalem "migajaco" ponad 40 km i caly czas jeszcze spokojnie migalo (bo w yarku im mniej jest paliwa w rezerwie tym szybciej miga kreska, a potem jeszcze ma cos brzeczec).
niemniej jednak jazda na rezerwie to malo fajna zabawa, wiec jak wiem ze czeka mnie jakis dluzszy wyjazd to wole zatankowac "pod sam dach" niz byc zmuszonym tankowac gdzie popadnie.
raz przejechalem "migajaco" ponad 40 km i caly czas jeszcze spokojnie migalo (bo w yarku im mniej jest paliwa w rezerwie tym szybciej miga kreska, a potem jeszcze ma cos brzeczec).
niemniej jednak jazda na rezerwie to malo fajna zabawa, wiec jak wiem ze czeka mnie jakis dluzszy wyjazd to wole zatankowac "pod sam dach" niz byc zmuszonym tankowac gdzie popadnie.
Napisano 05 12 2006 - 16:48
ej no nie piszcie mi ile km przejezdzacie na jakiej kresce i ze to powinno spadac rownomiernie zastanowcie sie, po pierwsze na poczatku trzyma sie wskaznik u gory bo czesto najpierw schodzi benzyna nalana ponad litraz, a potem to juz spada w zależnosci od tego czy jezdzilo sie ostro czy nie, jedna kreska szybciej gruga wolniej
zreszta to tez może zalezec od jakosci benzyny
zreszta to tez może zalezec od jakosci benzyny
Napisano 02 01 2011 - 01:16
Użytkownik mlusiak dnia Nov 14 2009, 02:10 PM napisał
Witam
ponoć zbiornik paliwa w AYGO ma 35l to jestem bardzo zdziwiony po zatankowaniu przy poziomie wskaźnika były jeszce dwie kreski , a do zbiornika (35-litrowego) weszło mi 36,5 litra paliwa może mi to ktoś wyjaśni?????????????
ponoć zbiornik paliwa w AYGO ma 35l to jestem bardzo zdziwiony po zatankowaniu przy poziomie wskaźnika były jeszce dwie kreski , a do zbiornika (35-litrowego) weszło mi 36,5 litra paliwa może mi to ktoś wyjaśni?????????????
Sam zbiornik ma te 35l ale można jeszcze zmieścić ponad 2l w przewodach (tankując pod sam korek)
też się zdziwiłem jak na liczydle dystrybutora pokazało mi 37l.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc