ja zaczynam: pękło pióro tylnej wycieraczki
-
9 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Usterki Aygo czyli co sie Toyocie nie udało
Napisano 24 02 2006 - 21:29
Napisano 07 03 2006 - 08:13
Właśnie rano próbowałem wyskrobać szyby. Rzeczywiście nie bardzo się odchyla, nie chciałem na siłe próbować, bo jest taka jakby blokada - ząbek z blachy i jak się próbuje podnieśc to o niego zahacza i blokuje.
Próbował ktoś na siłe?
Napisano 07 03 2006 - 12:39
Użytkownik TZA43 dnia Mar 7 2006, 09:00 AM napisał
o rany przeciez to podstawa w zimie jak sie parkuje pod chmurka, zawsze na noc trzeba odchylic ramiona wycieraczek bo gumy przymarzaja...
myslalem ze to norma wszedzie (jak cztery kola) i nawet czegos takiego w yarku nie sprawdzalem...
Napisano 08 03 2006 - 20:51
Użytkownik leszek dnia Mar 7 2006, 01:39 PM napisał
W yarku chyba jest ok. bo są dwie.
Ayguś ma jedną wielką i trzeba se klocek wystrugać i podkładać pod ramie, bo jakieś 3cm się podnosi
Napisano 08 03 2006 - 21:18
Użytkownik leszek dnia Mar 8 2006, 10:03 PM napisał
Mam Challengera. Przemontowali z Cobry na Challengera.
REARMING w instrukcji pisze że: po wyłączeniu alarmu, jeżeli w ciągu 30 sekund nie otworze drzwi ( znaczy fizycznie jak bym chciał wsiąść ) to alarm się uzbroii i zamknie centralny zamek. Pisze że takie zabezpieczenie jakby się w kieszeni przypadkiem coś przycisło i wyłączyło alarm.
Gadałem z gościem z firmy od tych alarmów i twierdzi że źle podłączone, musi działać. A na serwisie oczywiście wszyscy Niemcy. Tłumacze co i jak. A facet gada że funkcje wyłączają specjalnie żeby kluczyków nie zatrzasnąć w środku. I co ja będe z gościem gadał przez telefon. Ja o rearmingu a on mi o autouzbrojeniu czyli o funkcji której ten alarm nie ma. Napewno nie ma wzmianki o niej w instrukcji obsługi. Oj nie podoba mi sie ten serwis
xtreme w rolce ci działa ten Rearming ???
Napisano 09 03 2006 - 09:27
A macie uruchomiony imobilajzer sterowany alermem. Pisze w instrukcji że to opcja. I niewiem czy opcja uruchamiana na żądanie czy za dodatkową opłatą. I trzeba coś dokupić.
Napisano 09 03 2006 - 16:22
Użytkownik ZicZac dnia Mar 9 2006, 10:27 AM napisał
TAK DZIAŁA.
Użytkownik ZicZac dnia Mar 9 2006, 10:27 AM napisał
Mozsz rozwinac mysl ? bo albo ejstem zmeczony albo nie moge sobi wyobrazic o co chodzi ?
Jezeli chodzi o alarm to naprawde jestem bardzo zawiedziony
KIEROWNIK do spraw zabezpieczne nie wie co mowi
Kable mi zamontowali strasznie bedziewnie
MIANOWICE:
http://plikieti.info...unioo/kable.rar
Napisano 09 03 2006 - 16:44
Użytkownik xtreme100 dnia Mar 9 2006, 05:22 PM napisał
Mozsz rozwinac mysl ? bo albo ejstem zmeczony albo nie moge sobi wyobrazic o co chodzi ?
Jezeli chodzi o alarm to naprawde jestem bardzo zawiedziony
KIEROWNIK do spraw zabezpieczne nie wie co mowi
Kable mi zamontowali strasznie bedziewnie
MIANOWICE:
http://plikieti.info...unioo/kable.rar

Wogóle to Ci dali instrukcje do tego alarmu? Mnie dali ale tylko dlatego że chciałem certyfikat montażu, a jest nim ostatnia strona w instrukcji. Po zapoznaniu się próbuje ustalić co ma działać w standardzie a co za ewentualną dopłatą bo nie pisze jasno
Napisano 10 03 2006 - 08:01
Użytkownik xtreme100 dnia Mar 9 2006, 08:27 PM napisał
No właśnie. Pisze tam Imobilaizer ( opcja ) i jest opis jak działa, jak właczyć wyłączyć i jak zablokować. Masz takie coś zamontowane. Alarm był gratisowy czy płaciłeś za niego?
Napisano 10 03 2006 - 13:59
Moge teraz pomylic pojecai ale według mnie imobilaizer jest to inny temat i nie ma to nic wspolnego z alamem.. w obudowie kluczyka masz taki mały kwadracik w srodku oczywiscie... i to ejst na seryjnym wyposazeniu rolki przynajmniej
i według mnei nie ma to nic wspolnego z alarmem..
skolei jezeli chodzi o alarm to masz tam taka opcej ze mozesz po włozeniu kluczyka wbijac kod bez podania ktorego nie odpalisz....
Napisano 10 03 2006 - 17:07
Użytkownik xtreme100 dnia Mar 10 2006, 02:59 PM napisał
Moge teraz pomylic pojecai ale według mnie imobilaizer jest to inny temat i nie ma to nic wspolnego z alamem.. w obudowie kluczyka masz taki mały kwadracik w srodku oczywiscie... i to ejst na seryjnym wyposazeniu rolki przynajmniej
i według mnei nie ma to nic wspolnego z alarmem..
skolei jezeli chodzi o alarm to masz tam taka opcej ze mozesz po włozeniu kluczyka wbijac kod bez podania ktorego nie odpalisz....

I o to mi właśnie chodzi. Nie pytam o fabryczny imobilaizer. Tylko o dodatkowy sterowany centralką alarmu który zamiast wyłączania czipem w kluczyku trzeba rozbroić PIN Kodem na ukrytym wyłączniku. Jest ekstra zabazpieczenie nie zależnie od fabrycznego
Udostępnij ten temat:
-
9 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Pomoc