Chyba cos tu NIE HALOO
Strona 1 z 1
Ubezpieczenie / zabezpieczenie ?
Napisano 26 02 2006 - 09:34
powiedzieli Ci tak u dilera czy w ubezpieczalni?
nie wiem czy wszystkie towarzystwa wymagaja dwoch zabezpieczen, ale np hestia czy compensa tak. Ponadto z tego, co czytalem ostatnio na GW w necie trzeba miec tez od aso dowod montazu takiego zabezpieczenia na pismie, bo inaczej moga byc problemy z wyplaceniem odszkodowania...
nie wiem czy wszystkie towarzystwa wymagaja dwoch zabezpieczen, ale np hestia czy compensa tak. Ponadto z tego, co czytalem ostatnio na GW w necie trzeba miec tez od aso dowod montazu takiego zabezpieczenia na pismie, bo inaczej moga byc problemy z wyplaceniem odszkodowania...
Napisano 26 02 2006 - 10:14
Użytkownik manticore dnia Feb 26 2006, 10:34 AM napisał
powiedzieli Ci tak u dilera czy w ubezpieczalni?
Powiedzieli mi to w ubezepieczeniach ktorych oddzia lznajduje sie w salonie Toyoty...
nie wiem czy wszystkie towarzystwa wymagaja dwoch zabezpieczen, ale np hestia czy compensa tak.
A ja wybrałem Anialnza bo nei ma dodatkow opłaty za wiek poniezej 25 lat ...
Ponadto z tego, co czytalem ostatnio na GW w necie trzeba miec tez od aso dowod montazu takiego zabezpieczenia na pismie, bo inaczej moga byc problemy z wyplaceniem odszkodowania...
wow to tego nei wieidziałem... a jaka firma tego wymaga ?
Napisano 26 02 2006 - 16:17
Napisano 27 02 2006 - 12:43
Użytkownik Marta dnia Feb 26 2006, 09:14 PM napisał
Z tego, co powiedzieli mi w salonie Toyoty przy zakupie Yarisa, to jedno zabezpieczenie wystarczy, jeżeli wartość auta nie przekracza 40000zł. Moje autko będzie warte 39900zl, więc mieszczę się w tym przedziale i nie muszę mieć dodatkowego zabezpieczenia (będę miała tylko immobilizer). Pewnie i tak dopiero jak będzie się ubezpieczało samochód, to wszystko wyjdzie na jaw.

Znowu dodam że zależy to od firmy ubezpieczeniowej PZU dla przykładu ma ten próg na 30 000zł. Gadałem z wieloma agentami różnych firm, ale tylko w Warcie jedna Pani spytała o zabezpieczenia, druga już nie. W innych firmach wogóle nie pytali.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc