Witam
Chciałem się dowiedzieć, jak wiele osób z tego forum załapało się na kredyt w ToyotaBank ? I jest teraz przez tą instytucje co miesiąc okradana ?!?
Może ktoś już próbowal jakiś interwencji w nadzorze bankowym ?!?
Strona 1 z 1
TOYOTABANK Bandyckie praktyki :)
Napisano 19 05 2009 - 15:49
kredyt = współczesne niewolnictwo,jest zasada że jakby to pieknie nie brzmiało... jak pożyczasz 50 tyś to oddajesz ponad drugie tyle. Niesamowite że wchodząc w dorosłe życie człowiek staje się niewolnikiem biorąc kredyt hipoteczny i przez 30 lat oddaje swoje ciężko zarobione pieniądze na raty kredytowe.
Toyota Yaris II, 2006r. , 1.0 benz.
Napisano 20 05 2009 - 13:33
Zgoda na kredyt to jedno a złodziejskie praktyki stosowane przez Bank to inna sprawa !
Nie wiedziałem że taka podobno dobra i dbająca o klientów firma jak tOYOTA będzie w tak beszczelny sposób okradała swoich klientów.
Czego to dotyczy:
Brałem kredyt z oprocentowaniem 8,49, w połowie zeszłęgo roku rosły stopy = rosła rata, regularnie co miesiąc, oprocentowanie doszło do 11,
potem nastąpiła obniżka stóp pod koniec roku i w styczniu stopy były już na takim samym poziomie jak przed powyżkami.
Co zrobiła wspaniała firma zwana tOYOTA oczywiście nic, dalej okrada w beszczelny sposób swoich klientów nie obniżając oprocentowania !!!
Gratuluje im podejścia do klienta bo ja się z tej firmy wyleczyłem na całe życie i będę odradzał zakup samochodu w firmie która okrada swoich klientów.
Nie wiedziałem że taka podobno dobra i dbająca o klientów firma jak tOYOTA będzie w tak beszczelny sposób okradała swoich klientów.
Czego to dotyczy:
Brałem kredyt z oprocentowaniem 8,49, w połowie zeszłęgo roku rosły stopy = rosła rata, regularnie co miesiąc, oprocentowanie doszło do 11,
potem nastąpiła obniżka stóp pod koniec roku i w styczniu stopy były już na takim samym poziomie jak przed powyżkami.
Co zrobiła wspaniała firma zwana tOYOTA oczywiście nic, dalej okrada w beszczelny sposób swoich klientów nie obniżając oprocentowania !!!
Gratuluje im podejścia do klienta bo ja się z tej firmy wyleczyłem na całe życie i będę odradzał zakup samochodu w firmie która okrada swoich klientów.
Napisano 22 05 2009 - 21:33
Użytkownik Hornet dnia May 20 2009, 02:33 PM napisał
Tak postępuje większość banków z kredytami, czyli szybko reagują na podwyżki stóp, a powoli reagują na obniżki stóp.
TBP nie jest tu żadnym wyjątkiem. Rozwiązaniem jest kredyt ze stałym oprocentowaniem albo ze stałą marżą.
Odwrotnie jest z depozytami, szybko reagują na obniżki stóp, a powoli na podwyżki stóp
Użytkownik Hornet dnia May 20 2009, 02:33 PM napisał
"Toyota Motor Poland" i "Toyota Bank Polska" to są dwie całkowicie niezależne firmy, każda z nich ma osobne kierownictwo i każda z nich pracuje na własny rachunek.
Napisano 09 09 2010 - 08:14
hejka
co wy jesteście dziwni
tak samo jest w każdym banku i nie ma reguły czy to toyota wszyscy mają złodziejskie praktyki
jeśli stopy procentowe rosną bank podwyższa ratę kredytu
ale w przypadku ich obniżenia to już tak nie jest
na obniżenie musi się zgodzić rada nadzorcza banku – a to trwa i trwa i zazwyczaj się to pokryje z następną podwyżką tzn. na pewno się im spieszyć nie będzie
ja mam kredyt na toyke ale w innym banku
i stopy jak rosną to rata mi wzrasta (kredyt w złotówkach)
a ze spadkiem raty to sami wiecie jak jest;(
co wy jesteście dziwni
tak samo jest w każdym banku i nie ma reguły czy to toyota wszyscy mają złodziejskie praktyki
jeśli stopy procentowe rosną bank podwyższa ratę kredytu
ale w przypadku ich obniżenia to już tak nie jest
na obniżenie musi się zgodzić rada nadzorcza banku – a to trwa i trwa i zazwyczaj się to pokryje z następną podwyżką tzn. na pewno się im spieszyć nie będzie
ja mam kredyt na toyke ale w innym banku
i stopy jak rosną to rata mi wzrasta (kredyt w złotówkach)
a ze spadkiem raty to sami wiecie jak jest;(
Napisano 07 10 2010 - 22:57
też korzystałem z usług TBP i nie narzekam. oczywiście oprocentowanie zawsze mogłoby być niższe, ale w momencie gdy brałem kredyt (2008 rok) to oprocentowanie było korzystne, a porównywałem z ofertą innych banków. podczas spłacania kredytów tylko raz podniesiono stopę oprocentowania i oznaczało to dla mnie 6 zł (sic!) miesięcznie więcej. problemy są natomiast z centralą TBP w Wawie. jak coś, za przeproszeniem spieprzą komuś w dokumentacji kredytowej, to trzeba wielu, wielu tygodni, by do odkręcić.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc