Profil użytkownika Piasek
Poziom reputacji: 0
Neutral
- Grupa:
- Użytkownicy
- Całość postów:
- 48 (0,04 na dzień)
- Najwięcej w
- Mój Yaris (47 postów)
- Odwiedzin:
- 614
- Ostatnio:
23 11 2011 09:18- Aktualnie:
- Poza forum
Osobiste
- Tytuł:
- Advanced Member
- Urodziny:
- Data urodzin nie została podana
Nie podano
Kontakt
- E-mail:
- Wyślij wiadomość
Moje posty
-
W temacie: Toyota Yaris jaki oryginalny olej?
20 10 2011 - 11:08
Niekoniecznie.
Zasadniczo poza OE Toyota tylko ten pierwszy Mobil 1 3000 XE 5W-30 się kwalifikuje.
Mobil 1 ESP Formula to szerokie spektrum zastosowań stworzone z myślą o grupie VW (filtry cząstek stałych, silniki TSI/TFSI i tryby LongLife III
A Castrol Magnatec Prof. A5/B5 spełnia specyfikację PSA dot. filtrów FAP i zasadniczo tylko rekomendacje tego producenta posiada. -
W temacie: kupno YARIS
11 10 2011 - 07:19
Albo poszukaj czegoś innego gdzie skrzynie automatyczne są bardziej dopracowane i bezawaryjne. Ciężko cokolwiek powiedzieć o tej skrzyni bo tego wyszło na prawdę niewiele. Ale automat dla kobiety to jak zimny browar na pustyni
-
W temacie: Glośna praca rozgrzanego silnika na wolnycz obrotach
11 10 2011 - 07:18
A co się dzieje wtedy z obrotami ??
Czy jest to hałas dobiegający z silnika czy wynikający z faktu iż silnik schodzi to nienaturalnie niskich obrotów i zaczyna telepać/klepać nim jak w ciągniku ? -
W temacie: SIlnik przerywa
08 10 2011 - 07:49
1.0 16V VVT-I 68KM
siln. 1SZ-FE
przerwa na świecach 0,8mm -
W temacie: SIlnik przerywa
06 10 2011 - 20:11
Widzę jakoś się nikt nie garnie do odpowiedzi...
No więc powalczyłem i okazało się że po zdjęciu puszki filtra powietrza "pucha" sobie ciśnienie lub podciśnienie z tej przepustnicy po lewej stronie. Zupełnie jakby przedmuchy z zaworów miała. Ale końcówka wydechu praktycznie czysta, zatem spalanie OK. Ale - postanowiłem sprawdzić świece zapłonowe. Przerwy wydawały mi się zbyt duże ale prawidłowych wartości nie znam - obiło mi się jedynie o uszy ze przerwy w tym silniku należy regulować do jakichś wartości (jutro poszukam jakie winny być prawidłowe, chyba ze ktoś mi tu podpowie). W każdym bądź razie "na oko" zmniejszyłem przerwy na każdej świecy o "trochę"...
, wkręciłem, złożyłem, odpaliłem i ... pomogło. Silnik przestał się dławić. Przegoniłem go 10km i jeszcze minimalnie co jakiś czas się delikatnie "przyczknie" ale podejrzewam że winne będą jeszcze te przerwy bo tak bardzo zachowawczo i delikatnie je skorygowałem. Zobaczymy jak będzie kiedy ustawię prawidłowe. W każdym bądź razie jest lepiej, dużo lepiej.
Pomoc

Znajdź moją zawartość
Historia nazw wyświetlanych