PREMIERA
Napisano 07 01 2006 - 10:33
Użytkownik Marcinn dnia Jan 6 2006, 11:03 PM napisał
xtreme100, a niechciał byś pracować w tv? Mam kolegę, mógłby cosik załatwić
Już kiedys pracowalem moze to dalego takie zboczenie ;p mimo wszytko cheteni bym jeszcze pofilmował
A tak serio. Pączki chociaż dobre były??
Dobre Dobre całe 3 zjadłem bo siedzięłm aż 2h w salonie bo mieli porblem sie do bazy w Wawie połaczyc ;]
Jak się jeździ nowym Ryśkiem? 
Hmmm pozycja wygodna
Przyzwoite trzeymanie
trocheeee trwa zanim sie rozpedzi do 100ki ale nawet niezle mu to idze
ciszej niz w Aygo..
Narazie tyle bo rano jest jak se cos przypomne to dopisze
Napisano 07 01 2006 - 14:04
Idz idz Ciekawe czy beda pączki u Was
no a co do Yarka to ma fajny fluorescentyjny czy cos w tym guscie wyswietlacz
Predkość co 1km przeskakuje - jest poprostu cyforwy
I wogoel szukałem kompuera pokładowego na wyswietlaczu radia, tak jak mam w rolce a ty dupa nie prawda ...
Jest po lewej stronie przy predkościomierzu
no a co do Yarka to ma fajny fluorescentyjny czy cos w tym guscie wyswietlacz
Predkość co 1km przeskakuje - jest poprostu cyforwy
I wogoel szukałem kompuera pokładowego na wyswietlaczu radia, tak jak mam w rolce a ty dupa nie prawda ...
Jest po lewej stronie przy predkościomierzu
Napisano 08 01 2006 - 18:35
Byłem dziś na premierze Yaris II i powiem tak, samochód, który nie wywarł na mnie wrażenia. Ogólnie jest spox ale brakuje mu tego czegoś, co ma Aygo. Nie będę pisał o moich odczuciach, bo nie jest to celem tego postu.
Oto kilka fotek:

Wnętrze może się podobać

Wnętrze może się podobać

Napisano 08 01 2006 - 20:54
Użytkownik xtreme100 dnia Jan 8 2006, 09:37 PM napisał
Ogólnie nie najlepsze. Autko za duże jak na silniczek 1.0 nie zrobiło wrażenia. Czekam na jazdę z 1.3, ale to może w tygodniu. Dziś było b. dużo chętnych na ten model
Ano widać
P.s. Specjalnie tak zrobiłem
Napisano 10 01 2006 - 09:22
to moj pierwszy post wiec na wstepie witam wszystkich 
w sobote wybralem sie do jednego z dilerow w Gdansku na premiere nowego Yarisa. Jezdze od 4-5 lat starym modelem (z litrowym silnikiem) i bardzo bylem ciekaw porownania - moze kogos to zainteresuje
W salonie staly dwa modele - oba w wersji Luna - 5- i 3- drzwiowe. Do 3 -drzwiowego nie wsiadalem, gdyz teraz takim jezdze i 3 drzwi juz mnie nie interesuja - mimo wszystko nie jest to wygodne. Tak wiec z dzika radoscia zasiadlem do 5d.
Design - caly design wnetrza to oczywiscie zupelnie inne auto (no moze oprocz techniki zastosowanej w wyswietlaczu - tyle, ze teraz rowniez pasazerowie moga co nieco zobaczyc
, a wrazenie to poglebia jeszcze rezygnacja z okraglych linni na rzecz bardziej 'kanciastych' - wg mnie wypada to na korzysc, aczkolwiek moge nie byc tu obiektywny - moje auto juz mi sie mocno opatrzylo. Elementy w kolorze chromu bardzo rozjasniaja wnetrze - w moim obecnym yarisie jest szaro i smutno 
Wnetrze - po zajeciu miejsca kierowcy rzeczywiscie przede wszystkim najpierw rzuca sie w oczy przestrzen - porownujac do mojej Toyki ma sie wrazenie ze siedzi sie w duzo wiekszym samochodzie, nie tylko 'troche'
miejsca z tylu jest o wiele wiecej - przy dosc mocno cofnietych siedzeniach przednich i tylnej kanapie w domyslnym polozeniu wciaz mialem jakies 10 cm przestrzeni miedzy kolanami a przednim fotelem. W starym Yarisie nie usiedzialbym w takiej konfiguracji przez 5 min:) Bagaznik przy tym wszystkim wydawal mi sie wielkosci tego starego, ale przy maksymalnie przesunietej do przodu tylnej kanapie. Rewelacja 
Nastepnie udalo mi sie zalapac na jazde modelem w wersji Sol z silnikiem 1.3
Generalnie nie wiem na ile to fakt, ze auto jest nowe (podejrzewam ze to mialo duzy wplyw), ale zarowno skrzynia biegow jak i wszystkie pedaly chodzily duzo hmm subtelniej. Ale o ile pamietam tak tez bylo gdy po raz pierwszy wsiadlem do mojego obecnego auta, wiec to pewnie kwestia wieku.
Uklad kierowniczy - wydaje mi sie, ze kierownica stawia jeszcze mniejszy opor (chyba uklon w srone plci pieknej) ale absolutnie nie przeszkadzalo to w jezdzie - wrecz przeciwnie:)
Wytlumienie - nowy Yaris jest duzo bardziej cichy, zarowno jesli chodzi o dzwieki dochodzace z silnika, jak i z podwozia. Pojechalem specjalnie na niezbyt rowne kocie lby - generalnie roznica w komforcie jest zauwazalna - na korzysc nowego Yarisa. Tyle, ze tez nie jestem w stanie stwierdzic na ile wiek gra tu role...na pewno nowy Yaris za 5 lat bedzie troche glosniejszy niz po wyjezdzie z fabryki:)
Osiagi - spodziewalem sie nieco wiekszego kopa po silniku 1.3. Niestety, zwiekszona masa robi tutaj swoje i generalnie na 2 czy 3 biegu przyspieszenie wg mnie jest porownywalne do tego, jakie ma obecnie moje litrowe auto (moze to kwestia dotarcia?). Zastanawialem sie nad zakupem nowego Yarisa z litrowym silnikiem, ale obawiam sie ze przy tej masie ten silnik nie zda egzaminu:/
Generalnie autko wywarlo na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Chyba czas na zmiane
uff ale dlugasny post wyszedl...przepraszam niezainteresowanych
w sobote wybralem sie do jednego z dilerow w Gdansku na premiere nowego Yarisa. Jezdze od 4-5 lat starym modelem (z litrowym silnikiem) i bardzo bylem ciekaw porownania - moze kogos to zainteresuje
W salonie staly dwa modele - oba w wersji Luna - 5- i 3- drzwiowe. Do 3 -drzwiowego nie wsiadalem, gdyz teraz takim jezdze i 3 drzwi juz mnie nie interesuja - mimo wszystko nie jest to wygodne. Tak wiec z dzika radoscia zasiadlem do 5d.
Design - caly design wnetrza to oczywiscie zupelnie inne auto (no moze oprocz techniki zastosowanej w wyswietlaczu - tyle, ze teraz rowniez pasazerowie moga co nieco zobaczyc
Wnetrze - po zajeciu miejsca kierowcy rzeczywiscie przede wszystkim najpierw rzuca sie w oczy przestrzen - porownujac do mojej Toyki ma sie wrazenie ze siedzi sie w duzo wiekszym samochodzie, nie tylko 'troche'
Nastepnie udalo mi sie zalapac na jazde modelem w wersji Sol z silnikiem 1.3
Generalnie nie wiem na ile to fakt, ze auto jest nowe (podejrzewam ze to mialo duzy wplyw), ale zarowno skrzynia biegow jak i wszystkie pedaly chodzily duzo hmm subtelniej. Ale o ile pamietam tak tez bylo gdy po raz pierwszy wsiadlem do mojego obecnego auta, wiec to pewnie kwestia wieku.
Uklad kierowniczy - wydaje mi sie, ze kierownica stawia jeszcze mniejszy opor (chyba uklon w srone plci pieknej) ale absolutnie nie przeszkadzalo to w jezdzie - wrecz przeciwnie:)
Wytlumienie - nowy Yaris jest duzo bardziej cichy, zarowno jesli chodzi o dzwieki dochodzace z silnika, jak i z podwozia. Pojechalem specjalnie na niezbyt rowne kocie lby - generalnie roznica w komforcie jest zauwazalna - na korzysc nowego Yarisa. Tyle, ze tez nie jestem w stanie stwierdzic na ile wiek gra tu role...na pewno nowy Yaris za 5 lat bedzie troche glosniejszy niz po wyjezdzie z fabryki:)
Osiagi - spodziewalem sie nieco wiekszego kopa po silniku 1.3. Niestety, zwiekszona masa robi tutaj swoje i generalnie na 2 czy 3 biegu przyspieszenie wg mnie jest porownywalne do tego, jakie ma obecnie moje litrowe auto (moze to kwestia dotarcia?). Zastanawialem sie nad zakupem nowego Yarisa z litrowym silnikiem, ale obawiam sie ze przy tej masie ten silnik nie zda egzaminu:/
Generalnie autko wywarlo na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Chyba czas na zmiane
uff ale dlugasny post wyszedl...przepraszam niezainteresowanych
Napisano 10 01 2006 - 17:00
manticore --->witamy sie w innym Temacie (ale wybaczam )
Czyli mowisz ze wiecej jest pozytywów niz negtawów?
czy cos jeszcze niepokojącego wypatrzyłes w Y II bo zapewne cos ucieko mojej uwadze ....
Ktoś moze cos jeszcze zauwazył niepokojącego ?
Pytam o minusy, bo musze sie przygotować psychicznie
Czyli mowisz ze wiecej jest pozytywów niz negtawów?
czy cos jeszcze niepokojącego wypatrzyłes w Y II bo zapewne cos ucieko mojej uwadze ....
Ktoś moze cos jeszcze zauwazył niepokojącego ?
Pytam o minusy, bo musze sie przygotować psychicznie
Pomoc