Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków: Lampy stroboskop led w grillu a przegląd w toyocie - czy można bez utraty gwarancji ? - Toyota AYGO, YARIS & AURIS - Forum fanatyków

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Lampy stroboskop led w grillu a przegląd w toyocie - czy można bez utraty gwarancji ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   MichalMichal Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Użytkownicy

Napisano 29 11 2011 - 19:59

Witam serdecznie, mam firmowego Aurisa 1.4 D4D, autko jest praktycznie nowe (nie ma jeszcze roku, przebieg 20 tyś km) i planuje zamontować w grillu stroboskopy led z tej aukcji : http://allegro.pl/sh...item=1940300349. Pytanie moje brzmi, czy przy przeglądzie nie będzie problemów przez montaż tego urządzenia ? Czy będzie to traktowane jako ingerencja i mogę mieć problemy ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź ! :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   wanraf89 Ikona

• Member
  • PipPip

Napisano 30 11 2011 - 01:14

A Ty co w policje chcesz sie bawic ? Jezeli masz autko na gwarancji i zamontujesz cos takiego to automatycznie tracisz gwarancje na elektronike auta takze narazie bym nic nie robil :)
0

#3 Guest_tomek_*

• Grupa: Goście

Napisano 03 12 2011 - 17:24

przecież to ma migać, to jest na imprezę a nie na auto
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nikes Ikona

• Newbie
  • Pip

Napisano 12 12 2011 - 21:36

Nie stracisz gwarancji, możesz śmiało montować, jestem tego 100% pewien.

Pozdr
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   wanraf89 Ikona

• Member
  • PipPip

Napisano 13 12 2011 - 00:00

Jezeli pojedzie do ASO i zobacza jakas ingerecje w elektronike po za serwisem straci gwaracje odrazu... bylem swiadkiem jak koles zamontowal sobie czujniki parkowania po za Aso odrazu mu odebrali gwarancje na elektronike.
Pozdrawiam
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nikes Ikona

• Newbie
  • Pip

Napisano 18 12 2011 - 20:18

Nie wiem gdzie Ty serwisujesz maszynę, ale w moim serwisie jest inaczej. Zamontowałem ledy (światła dzienne) i rozbudowałem na własną rękę dogrzewacz ebersprachera do ogrzewania postojowego (oryginał, dedykowany do mojego modelu) . Instalację zarówno led jak i ogrzewania założyłem poza serwisem, gdyż było taniej, nie straciłem gwarancji!!!! Po tych czynnościach dalej serwisuje samochód i w ramach gwarancji miałem już wymieniany alarm (centralkę+ syrenę, radio) i jakoś nadal gwarancji nie straciłem. Serwisant poinformował, że jeśli wszystko jest zrobione prawidłowo, pospinana instalacja na kostki a nie na usmarkane prowizorki to jak najbardziej nie traci się gwarancji. Owszem można ją utracić jeśli tak jak piszę jest źle wykonana praca lub serwis stwierdzi że usterka powstała z bezpośredniej przyczyny złego montażu.

Ludzie, nie dajmy się zwariować!!!
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych