Strona 1 z 1
Lampy stroboskop led w grillu a przegląd w toyocie - czy można bez utraty gwarancji ?
Napisano 29 11 2011 - 19:59
Witam serdecznie, mam firmowego Aurisa 1.4 D4D, autko jest praktycznie nowe (nie ma jeszcze roku, przebieg 20 tyś km) i planuje zamontować w grillu stroboskopy led z tej aukcji : http://allegro.pl/sh...item=1940300349. Pytanie moje brzmi, czy przy przeglądzie nie będzie problemów przez montaż tego urządzenia ? Czy będzie to traktowane jako ingerencja i mogę mieć problemy ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź !
Napisano 18 12 2011 - 20:18
Nie wiem gdzie Ty serwisujesz maszynę, ale w moim serwisie jest inaczej. Zamontowałem ledy (światła dzienne) i rozbudowałem na własną rękę dogrzewacz ebersprachera do ogrzewania postojowego (oryginał, dedykowany do mojego modelu) . Instalację zarówno led jak i ogrzewania założyłem poza serwisem, gdyż było taniej, nie straciłem gwarancji!!!! Po tych czynnościach dalej serwisuje samochód i w ramach gwarancji miałem już wymieniany alarm (centralkę+ syrenę, radio) i jakoś nadal gwarancji nie straciłem. Serwisant poinformował, że jeśli wszystko jest zrobione prawidłowo, pospinana instalacja na kostki a nie na usmarkane prowizorki to jak najbardziej nie traci się gwarancji. Owszem można ją utracić jeśli tak jak piszę jest źle wykonana praca lub serwis stwierdzi że usterka powstała z bezpośredniej przyczyny złego montażu.
Ludzie, nie dajmy się zwariować!!!
Ludzie, nie dajmy się zwariować!!!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc
Dodaj odpowiedź