Akcesoria Akcesoria do YII
Napisano 10 04 2006 - 14:38
Ja kupilam gumowe i zgodnie z instrukcja samochodu powinny miec specjalne bolce unieruchamiajace.
Nie sprawdzalam czy sa ale w ramach porzadkow sprawdzilam i w podlodze sa specjalne otwory ale dywaniki nie maja zadnych bolcow i oczywiscie sie suwaja.
Prawdopodobnie dywaniki sa z modelu YI i stad czesciowa niekompatybilnosc.
Czy ktos z was ma dywaniki z bolcami od spodu?
Pozdrowka
Napisano 10 04 2006 - 19:17
Napisano 13 04 2006 - 20:25
YARIS_02.JPG (150,85 KB)
Ilość pobrań: 181
i druga fotka - tym razem z przodu
YARIS_01a.JPG (65,66 KB)
Ilość pobrań: 152
Dokupiłem także moduł do automatycznego zapalania i gaszenia świateł mijania za 190pln (bo często zapominałem zapalić lub zgasić <mimo syganłu akustycznego> swiatła mijania <nawyk z punciaka>).
Obsługa jest banalnie prosta:
1) zapalając silnik włączają się światła mijania (chociaż pokrętło od świateł przy kierownicy jest na OFF),
2) gasząc silnik - gasną również światła mijania (czyli podobnie jak w Fiacie).
Jednak chcąc właczyć długie światła trzeba przekręcić pokrętło przy kierownicy do pozycji "włączone światła mijania" i dopiero wtedy pchnąć wajchę do przodu).
oczywiście wtedy (światła mijania ON) po zgaszeniu silnika trzeba pamietać o wyłaczeniu świateł mijania....
Fiat miał to lepiej dopracowane. W Punto miałem światła mijania zawsze włączone (ON) i włączając silnik zapalały się swiatła, gasząc silnik - swiatła też gasły (czy to były tylko mijania, czy też długie).
Napisano 14 04 2006 - 08:35
Użytkownik pradziad dnia Apr 13 2006, 07:25 PM napisał

To masz taki sam kolorek jak ja
I ja tez mam listwy boczne wygladaja chyba podobnie. nie mam za to listw na naroznikach zderzakow.
Pozdrowka
Napisano 14 04 2006 - 09:59
Yaris_04.jpg (82 KB)
Ilość pobrań: 117
i dodatkowo porównanie wielkości ze Skodą Fabią Combi (wyraźnie widać, że Skoda ma zdecydowanie dłuzszą maskę i wydłużony bagażnik z tyłu.)
Yaris_05a.jpg (90,68 KB)
Ilość pobrań: 95
Yaris_06a.jpg (75,49 KB)
Ilość pobrań: 92
... a tak swoją drogą to zastanawiam się dlaczego oryginalne listwy dla Y2 są takie krótkie (nie ciągną się na całej długości drzwi...)
Napisano 14 04 2006 - 10:08
Użytkownik Gosia dnia Apr 14 2006, 09:35 AM napisał
Nie, chyba nie. Mówie to tych zdjeciach co nam e-mailem wysyłał. Marcin wkleił jedno, właśnie w bocznym ujęciu. Chentnie bym porównał czy to taki sam wzór.
Użytkownik pradziad dnia Apr 14 2006, 11:06 AM napisał
Znalazłem zdjęcie autka pino. Wydaje mi się że listwy są takie same. Słabo widać bo autko czarne i ujecie niezbyt dobre.
http://forum.myaygo.pl/index.php?showtopic...findpost&p=1208
Napisano 14 04 2006 - 12:15
Użytkownik Gosia dnia Apr 10 2006, 03:38 PM napisał
Ja kupilam gumowe i zgodnie z instrukcja samochodu powinny miec specjalne bolce unieruchamiajace.
Nie sprawdzalam czy sa ale w ramach porzadkow sprawdzilam i w podlodze sa specjalne otwory ale dywaniki nie maja zadnych bolcow i oczywiscie sie suwaja.
Prawdopodobnie dywaniki sa z modelu YI i stad czesciowa niekompatybilnosc.
Czy ktos z was ma dywaniki z bolcami od spodu?
Pozdrowka

Ja mam dywaniki materiałowe, bolce są tylko od strony kierowcy. Fajna rzecz, bo często się wiercę w aucie i dywanik mi się ruszał. Tylko dosyć ciężko jest wyciągać taki dywanik, kiedy jest piach na nim i chce się go wytrzepać. Na ogół piasek zsypuje się do środka auta z dywanika
#15 Guest_Guest_*
Napisano 14 04 2006 - 13:49
Użytkownik ZicZac dnia Apr 14 2006, 11:08 AM napisał
http://forum.myaygo.pl/index.php?showtopic...findpost&p=1208

Tak, też mi się wydaje, że to ten sam wzór. Przynajmniej teraz jestem pewny, że nie dali mi listew od Aygo, tylko faktycznie oryginalki do Y2 - niezbyt grube i długie, ale ładne.
Napisano 14 04 2006 - 14:51
- spisuje się bardzo dobrze, wyczuwa nawet wysokie krawęźniki.
MODUŁ AUTOMATYCZNEGO WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA ŚWIATEŁ:
- podobno można go tak zainstalować, aby był bardziej "user friendly":
-- światła mijania na ON (włączone)
-- zapalamy silnik: światła mijania się właczają
-- gasimy silnik: światła mijania gasną
-> dzięki temu możemy nawet "zapomnieć" o wyłączeniu długich świateł - moduł sam je wyłaczy, kiedy zgaśnie silnik.
Po świętach wybieram się do ASO - dam znać czy udało się ustawić moduł swiateł tak jak opisałem powyzej.
Napisano 18 04 2006 - 15:06
jak przyjrzala sie zderzakowi to on ma jakby specjalne miejsce na takie dolen listwy. Bede musiala sie zapytac w salonie czy cos takiego jest bo wolalabym zeby to listawa uprzedala mnie, ze kraweznik jest wysoki a nie zderzak
Pomoc